Mobilt bredband 4G med obegränsad surf

I och med att allt fler går över till mobilt bredband 4G från t.ex. fiber så är det lätt att slå i taket när det gäller surf. Och nu finns det faktiskt ett par mobila bredband med obegränsad surf.

Och när 5G kommer så sägs det att mobilt bredband med obegränsad surf kommer bli allt vanligare och börja ersätta fast bredband. Anledningen tycks vara att operatörerna dels vill tjäna mer pengar men även kanske är oroliga över vad som skulle hända med 4G-näten om man släppte surfen fri då kapaciteten är mindre än i 5G.

Redan nu är det ju problem med hastigheter på vissa håll speciellt under kvällarna. Detta spås dock bli löst med 5G som har extrem kapacitet. I januari 2021 så auktionerades 5G-licenser ut i Sverige vilket innebär att 5G nu är på gång.

Ett alternativ till obegränsat mobilt bredband kan vara att kolla på mobilabonnemang med fri surf. Dessa fungerar dock som så att man får 20 GB/dag och därefter måste man SMS:a för att fylla på med 5 GB per gång när surfen tar slut. Det är gratis, men det ger även ett avbrott vilket gör det ganska krångligt.

Jämför alla mobila bredband 4G på vår första sida eller se mobila bredband med obegränsad surf nedan.