Mobilt bredband 4G med obegränsad surf

I och med att allt fler går över till mobilt bredband 4G från t.ex. fiber så är det lätt att slå i taket när det gäller surf. Tyvärr så finns det inga mobila bredband utan begränsning i Sverige än så länge.

Det sägs att det är först när 5G kommer som man kommer att börja erbjuda mobilt bredband som är obegränsat. Anledningen tycks vara att operatörerna dels vill tjäna mer pengar men även kanske är oroliga över vad som skulle hända med 4G-näten om man släppte surfen fri.

Redan nu är det ju problem med hastigheter på vissa håll speciellt under kvällarna. Detta spås dock bli löst med 5G som har extrem kapacitet. När 5G lanseras i Sverige är oklart. Men det är fullt möjligt att det kan ske redan under 2019-2020.

Tills dess så rekommenderar vi starkt att försöka klara sig på t.ex. 500 GB som trots allt är en extremt stor mängd. Fungerar inte det så kan man kolla på mobilabonnemang med fri surf. Dessa fungerar dock som så att man får 20 GB/dag och därefter måste man SMS:a för att fylla på med 5 GB per gång när surfen tar slut. Det är gratis, men det ger även ett avbrott vilket gör det ganska krångligt.

Jämför alla mobila bredband 4G på vår första sida eller se mobila bredband med 200 GB och uppåt här nedan.