4G med obegränsad surf

I och med att allt fler går över till mobilt bredband 4G från t.ex. fiber så är det lätt att slå i taket när det gäller surf. Och nu finns det faktiskt ett par mobila bredband med obegränsad surf.

Och när 5G kommer så sägs det att mobilt bredband med obegränsad surf kommer bli allt vanligare och börja ersätta fast bredband. Anledningen tycks vara att operatörerna dels vill tjäna mer pengar men även kanske är oroliga över vad som skulle hända med 4G-näten om man släppte surfen fri då kapaciteten är mindre än i 5G.

Redan nu är det ju problem med hastigheter på vissa håll speciellt under kvällarna. Detta spås dock bli löst med 5G som har extrem kapacitet. I januari 2021 så auktionerades 5G-licenser ut i Sverige vilket innebär att 5G nu är på gång.

Ett alternativ till obegränsat mobilt bredband kan vara att kolla på mobilabonnemang med fri surf. Dessa fungerar dock som så att man får 20 GB/dag och därefter måste man SMS:a för att fylla på med 5 GB per gång när surfen tar slut. Det är gratis, men det ger även ett avbrott vilket gör det ganska krångligt.

Jämför alla mobila bredband 4G på vår första sida eller se mobila bredband med obegränsad surf nedan.

Är mobilt bredband med obegränsad surf ett bra alternativ?

Ja, det tycker vi. Sedan kan man behöva prova mellan olika operatörer för att hitta den som är den billigaste och snabbaste där man bor då variationen kan vara stor på mobilt bredband.

Är obegränsad surf verkligen obegränsad?

Ja, nu för tiden så är den det vilket inte var fallet för några år sedan. Däremot så förbehåller sig vissa operatörer att stänga av surfen om du förbrukar extrema mängder under en dag. Men då kan du vanligtvis skicka ett sms som kostnadsfritt låser upp bredbandet.

Vågar man välja ett billigt mobilt bredband med obegränsad surf?

Självklart! I våra tester så har ofta de billigaste mobila bredbanden presterat bäst faktiskt. Men återigen så är det väldigt inviduellt så därför bör du inte vara rädd för att testa flera olika bredband innan du hittar rätt.

Är obegränsad surf och data på mobilt bredband samma sak?

Ja, det är det. Man kan säga att data är själva produkten och surf är själva tjänsten. Men läser du på operatörernas hemsidor så kan du tänka dig att det är samma i slutändan.

Är det någon skillnad på fri och obegränsad surf på mobilt bredband?

Nej, även här så är det samma sak. Bara två olika ord för samma mening.

Är mobilt bredband med fri surf över 4G den bästa lösningen?

Ja, i dagsläget så är det så men längre fram så kommer 5G vara en bättre lösning. Men det kräver att operatörerna släpper mobila bredband på 5G med fri surf.

Vad för annat obegränsat internet finns det?

Faktum är att de flesta bredband är obegränsade, det är egentligen bara de som går över 4G som kan ha begränsningar. Fasta bredband via fiber eller kabeltv har generellt inga begräsningar i datamängd.